NavnElo
166Jacob Mejvik2099
265Andreas Tenold1865
364Jakob Kjær Glibstrup1920

GM28
IM28FM31
WGM2WFM1
CM4WCM1
I alt394

Tilmelding - Se tilmeldte

Betaling og indskrivning
af Lars Bech Hansen     14/7-2018

Har du ikke betalt indskud endnu? Så mød op til indskrivningen lørdag d. 21. juli mellem kl. 10.45 og 11.30 ved hovedindgangen på Konventum.

Der er åbent for online-betaling af indskud helt frem til indskrivningen. Find betalingssiden her.

Hvis indskuddet er betalt, og der står et grønt flueben på deltagerlisten ud for din tilmelding, så har vi registreret din betaling, og du behøver ikke møde op til indskrivningen.

Har du ikke betalt indskuddet, skal du møde frem til indskrivningen lørdag d. 21. juli mellem kl. 10.45 og 11.30. Bemærk at der kun kan betales med kontanter (danske kr.) ved indskrivningen.

Information til bankoverførsel:
Betaling fra Danmark:
Nordea konto: (reg.nr. 2132) 5365 159 604
Betaling fra udlandet:
IBAN: DK5020005365159604
Swiftadresse: NDEADKKK

HUSK AT SKRIVE DELTAGERNAVN(E) VED BETALING VIA BANKKONTOEN.

 

Europamestrene
af Lars Schandorff     30/6-2018

På startlisten til årets turnering finder man de to unge Europamestre Jesper Thybo og Jonas Bjerre, der stod for den største danske triumf i mange år, da de sidste efterår vendte hjem fra ungdoms-EM med 2xguld i hhv. u18 og u14 kategorien.

De har allerede taget springet op til den øverste hjemlige elite, hvilket deres delte andenplads ved DM i påsken tydeligt vidner om. Her lavede Jonas sin tredje og sidste IM-norm, og stortalentet kan nu kalde sig International Mester i en alder af bare 13 år!

Efterfølgende vandt Jesper CCC-turneringen i Ballerup og lavede sin første stormesternorm. Nu er det GM-titlen, det gælder. Jonas blev i øvrigt nr. 2. Det bliver spændende at følge dem i Helsingør.

 

Norsk invasion
af Lars Schandorff     23/6-2018

Hver år kommer der spillere fra hele verden til Helsingør for at spille Xtracon Chess Open. En stor del kommer selvfølgelig fra nabolandene Sverige og Tyskland, men et land skiller sig klart ud: Norge. Efter værtsnationen er Norge suverænt det land, der har flest deltagere. Sidste år over 100! Det bliver spændende at se, om vi når helt derop igen i år.

Norge stiller med hele tre stormestre anført af Jon Ludvig Hammer (billede).

 

Den danske A-kæde
af Lars Schandorff     16/6-2018

De udenlandske stjerner glimter som sædvanlig stærkest i årets turnering, men en række af Danmarks bedste spillere står klar til at give dem kamp til stregen. Bedste bud på en dansk vinder skal nok komme fra det, man kan kalde A-kæden: De stærke, aktive stormestre Mads Andersen, Sune Berg Hansen og Allan Stig Rasmussen. De har alle tre tidligere gjort det rigtig godt i turneringen.

Mads Andersen (billede) var tæt på allerede sidste år, hvor han gik ubesejret igennem turneringen og scorede flotte 8 point af 10, hvilket blot var ½ point mindre end den georgiske vinder Jobava. Mads har for længst etableret sig omkring 2600 i rating, hvilket altid har været en markant grænse for danske topspillere, og det er formentlig bare et spørgsmål om tid, hvornår den 23-årige skanderborgenser for alvor krydser linjen.

 

Russiske superstjerner
af Lars Schandorff     2/6-2018

Verdens i særkende stærkeste skaknation gennem tiderne, Rusland, sender to af deres mest spændende yngre superstjerner, der begge er ratet over de magiske 2700.

Dmitry Andreikin (billede) er fra den magiske årgang 1990 ligesom Magnus Calsen, Sergei Karjakin og Maxime Vachier Lagraeve m.fl. Derfor er det værd at nævne, at Andreikin vandt VM for u10 i 1999. Han var i World Cup finalen i 2013 og året efter i Kandidatturneringen. Andreikin har vundet en lang række stærke turneringer.

Nikita Vitiugov var tæt på at få sit helt store gennembrud til verdenseliten, da han tidligere i år undervejs førte superturneringen Grenke, men til sidst måtte russeren nøjes med tredjepladsen efter verdens nr. 1 og 2, Carlsen og Caruana. Vitiugov topper årets felt med 2734, hvilket placerer ham som nr. 20 i verden.

 

Quality Chess rundepræmier
af Lars Bech Hansen     27/5-2018

 Quality Chess sponserer 2 daglige runde præmier , som kan gives til det bedste parti, den største fight, eller det største drama, præmierne tildeles af GM Lars Schandorff og hjælper teamet. Hvis dit parti ikke er på live så gør stævnekontoret opmærksom på det, så det kommer i betragtning.

             

 

Skønhedspræmier fra New in Chess
af Lars Bech Hansen     25/5-2018

   New in Chess har sponsoreret to skønhedspræmier til Xtracon Chess Open i 
   form af 2 stk. 1-års abonnement på tidsskriftet "New In Chess"!
   Præmierne går til de to partier der kåres som vindere i ratingkategorierne
   hhv. under 2000 (FIDE/ELO rating) og fra 2000 og opefter.

  VIGTIGT: Partier, som ønskes med i konkurrencen om skønhedspræmierne 
  skal indleveres til stævnekontoret, jo før jo bedre!

  Desuden udloves en bogpræmie fra New In Chess i hver aldersgruppe af Børne 
  Cup
.

 

 

Det norske håb
af Lars Schandorff     24/5-2018

   En af de mest spændende nye tilføjelser til årets program er den
   norske   juniorverdensmester Aryan Tari. Norge stiller altid talstærkt
   op i  Helsingør, men at kunne præsentere deres største talent
   som oven i købet er regerende juniorverdensmester er selvfølgelig
   noget særligt.

   Junior-VM har tidligere haft nordiske triumfer. Herhjemme
    huskes Curt Hansens sejr i 1984, men også islændingen
    Helgi Gretarsson vandt i 1994. Der gik dog lang tid, før
    Aryan Tari tog den fornemme titel i 2017, selv om ventetiden
   måske ikke føles så lang i lyset af Magnus Carlsens
   besiddelse af den rigtige VM-titel!

 

Jobava er tilbage
af Lars Schandorff     18/5-2018

 

   Sidste år  henrykkede den georgiske superstjerne
   Baadur Jobava alle danske skakfans med sit fantasifulde
   og utrolig smukke spil på vej mod sejren i Xtracon Chess Open.
   Hvem husker ikke det spektakulære dronningoffer fra femte runde?

 

 

 

 

 

Goh - Jobava

Sort trækker

26... Dc3!!

I år vender Jobava tilbage. Så må vi se, om han kan gøre det igen. En ting er dog sikkert: den 34-årige stormester kommer til at sætte sit præg på Konventum i de ni dage, turneringen varer, både i spillesalen, men også udenfor brættet.

 

Ny kommentator
af Jacob Carstensen     11/5-2018

(foto fra radio 24syv)

GM Lars Schandorff er ny kommentator i Xtracon Chess Open. Lars vil desuden være pressemedarbejder og fx bidrage med interviews. Pladsen som kommentator blev ledig, da legendariske Per Andreasen under årets DM bekendtgjorde sit "karrierestop". Per har ydet en fremragende indsats, som kommentator i Copenhagen Open/Xtracon Chess Open i mange år.

Schandorff er kendt for sin store styrke ved skakbrættet, hvor han i mange år har været en yderst solid stormester. Lars har to gange 1997 og 1998 delt sejren i Copenhagen Open. Individuelt er det kun blevet til en DM-titel, men for hold er det blevet til mange mesterskaber med Helsinge. I år blev han svensk mester med Malmö AS.

Det seneste år har Lars været radioværet for radio 24syv på Danmarks mest nørdede skakmagasin, Nimzowitsch. Programmet har ikke de mest lyttervenlige sendetidspunkter, men kan høres som podcasts, når som helst.
Lars har desuden de senere år været fast beskæftiget, som redaktør på Skakbladet. Her har Lars været med til at udvikle bladet i en mere breddeorienteret retning.

Fra arrangørerteamets side er vi meget glade for, at kunne byde en stor kapacitet, som Lars velkommen. Vi glæder os meget til, at høre og se Lars i aktion i kommentatorrummet, 21. - 29. juli 2018 på Konventum i Helsingør.

 

Datosammenfald mellem Asian Nations Cup og Xtracon Chess Open
af Jacob Carstensen     29/4-2018

Vi har lige modtaget nyheden om, at GM Santosh Gujrathi Vidit, 2707, er blev indkaldt til at spille Asian Nations Cup, 15. - 27. juli, for Indien. Han vil derfor ikke kunne spille årets Xtracon Chess Open, men vi håber at kunne byde ham velkommen i 2019! Vi leder straks efter en meget stærk erstatning til dette års turnering.

 

Ivan Saric Europamester 2018
af Jacob Carstensen     4/4-2018

GM Ivan Šaric Europamester! Ved europamesterskaberne netop afviklet i Batumi, Georgien, vandt Šaric alene foran 301 spillere. Efter en god start, så blev han sat lidt tilbage med et nederlag til en af favoritterne GM Wojtaszek. En fremragende slutspurt med gevinster i de sidste 3 runder sikrede ham titlen, som med hele 8½ point af 11 mulige.

Šaric er tidligere Europamester for U-18 i 2007, og i 2008 blev han tilmed Verdensmester for U-18, Han er dog nok mest kendt for at vinde over VM Magnus Carlsen ved OL i Tromsø 2014.

Han har også en del andre enormt flotte turneringssejre. Sidste år blev det til en flot indsats med en 7. plads i Xtracon Chess Open.

Europamesterskabet må betragtes som karrierens største triumf! Selv om EM ikke har deltagelse af de allerbedste, så er det en af verdens stærkeste Opens. Ivan bliver spændende at følge i næste års World Cup. Vi glæder os til at se ham i aktion i Helsingør til sommer, hvor han nu for alvor må betragtes som en af favoritterne.

 

Åben for værelsesbookingen.
af Lars Bech Hansen     17/1-2018

Enkeltværelse:

Inkl morgenbuffet: 700 kr.
Inkl. fuldpension: 1015 kr. 

Dobbeltværelse:

Inkl morgenbuffet: 925 kr. 
Inkl. fuldpension: 1563 kr

 

Online booking:

 

 

Årets simultan spiller er GM Johan Hjartarsson Island.
af Lars Bech Hansen     26/11-2017

Årets simultanspiller er GM Johan Hjartarsson Island , Han har vundet det islandske mesterskab 6 gange og det nordiske mesterskab 2 gange, han er regerende nordisk mester efter en sejr i sommeren 2017.

Han har vundet Islandske mesterskab i 1980, 1984, 1994, 1995, 1997 og 2016. Det nordiske mesterskab vandt han i 1997 og 2017.

 

 

 

Johan kvalificerede sig med sejren til Fide World Cup 2017 men tabte i 1. runde til David Navara.

Johan  blev internatiol mester i 1984 og Stormester året efter i 1985. Han blev en delt nummer 1 interzoneturneringen i Szirak Ungarn i 1987 og Kvalificerede sig til Kandidatturneringen,  Han besejrede Viktor Korchnoi med 4½ - 3½ men tabte derefter til Anatoly Karpov med 3½-1½.

Vi er meget glade for at Johan har indvilget i at spille årets simultan og give alle muligheden for at spille mod en levende nordisk skaklegende.

 

Hovedsponsorat for turneringen forlænget til og med 2021.
af Lars Bech Hansen     11/11-2017

I denne uge blev hovedsponsoraftalen for Danmarks største
skakturnering, Xtracon Chess Open, forlænget med yderligere 3 år,
således at aftalen løber til og med 2021!

Den succesrige Xtracon Chess Open spilles hvert år på Konventum i
Helsingør i slutningen af i juli måned, og i år blev
deltagerrekorden endnu en gang slået med 430 deltagere fra 32 nationer.

Torsdag 9. november underskrev Sigfred Haubro, formand for Københavns
Skak Union, og ejeren af Xtracon, Henrik Mølvig, den nye
sponsoraftale, som forlænger det tidligere aftalte sponsorat med
årene 2019-2021.

Fotoet viser Sigfred Haubro (tv.) og Henrik Mølvig
ved aftalens indgåelse.

IT-firmaet Xtracon A/S er et dansk firma, der leverer professionelle
løsninger inden for IT-hosting og IT-drift. Ejeren af Xtracon, Henrik
Mølvig, er selv en ivrig og stærk skakspiller, som også selv ofte
har deltaget i turneringen.

Også aftalen med spillestedet Konventum i Helsingør er forlænget,
så den nu omfatter til og med 2020.
 

 

Velkommen
af Lars Bech Hansen     30/10-2017

   

Tilmeldingen er nu åben til Xtracon Chess Open 2018, der spilles fra lørdag d. 21. juli til søndag d. 29. juli 2018 på Konventum i Helsingør. Der er links i menuerne her på siderne til hhv. indbydelse, tilmelding og betaling.

I starten af 2018 vil der komme tilbud på bookning af værelser på Konventum, ligesom der vil komme information om topspillere, der stiller op i turneringen, samt om sidearrangementer m.m.

Vi håber på også at få et stort antal deltagere i 2018 ligesom vi har haft i de seneste år, og vi glæder os til at byde jer alle velkommen til Xtracon Chess Open i juli 2018, som arrangeres af Københavns Skak Union.

Spillested:
Konventum Helsingør
Gl. Hellebækvej 70
3000 Helsingør

Information her

Enkeltværelse:

Inkl morgenbuffet: 700 kr.
Inkl. fuldpension: 1015 kr. 

Dobbeltværelse:

Inkl morgenbuffet: 925 kr. 
Inkl. fuldpension: 1563 kr

 

Online booking:

 

Online betaling
Betal indskuddet online

Betaling

Kontakt
IO Lars Bech Hansen
+ 45 27 57 63 58
organiser@
xtraconchessopen.dk

Program 2018

Hent det her